Modelet më të mira për t’u ndjekur janë ato që na demostrojnë se kanë kaluar sfida. Kanë mësuar nga vështirësitë dhe kanë fituar urtësinë e mjaftueshme për të na sjellë rezultatet në një fjali të vetme.

Për lexuesit tanë kemi përzgjedhur 10 thënie që ju ndihmojnë për të tejkaluar sfidat. Ato vijnë nga personalitete të shquara:

“Bëni atë që duhet të bëni derisa të bëni atë që dëshironi”

Oprah Winfrey

“Të gjithë duhet të fillojmë të jetojmë përpara se të plakemi. Frika është humbje kohe. Kështu janë dhe keqardhjet”

Marilyn Monroe

“Kur e gjithë bota është e heshtur, edhe një zë bëhet i fuqishëm”

Malala Yousafzai

“Mbi të gjitha, jini heroina e jetës tuaj, jo viktima”

Nora Ephron

“Mos u lut për një jetë të lehtë, lutuni për forcën për të duruar vështirësitë”

Bruce Lee

“Njerëzit që janë aq të çmendur sa të mendojnë se mund ta ndryshojnë botën, janë ata që bëjnë ndryshimin”

Steve Jobs

“Keni armiq? Shumë mirë. Kjo do të thotë që ju keni bërë diçka, dikur në jetën tuaj”

Winston S. Churchill

“Nëse gjuani për yjet dhe godisni Hënën, është mirë. Ju keni qëlluar për diçka. Shumë njerëz as nuk e marrin mundimin të gjuajnë”

Fuqioz

“Është vendi juaj në këtë botë; është jeta juaj. Shkoni dhe bëni gjithçka që mundeni me të, duke bërë atë jetë që dëshironi të jetoni”

Mae Jemison

“Vetëm ata që janë të gatshëm të rrezikojnë të shkojnë shumë larg mund të zbulojnë se sa larg mund të shkojnë”

T.S. Elliot