Eda Loshi, 5 vjeçare nga Prishtina, është diagnostifikuar me sëmundjen e rrallë gjenetike, SpinalMuscular Atrophy (SMA) SMN1 dhe SMN2.  Kjo është një sëmundje gjenetike që shkakton çrregullim neuromuskular progresiv ku preken qelizat nervore që kontrollojnë muskujt (motoneuronet).

Pa trajtim, simptomat e kësaj sëmundje fillojnë të shfaqen para ose pas muajit të 6-të dhe vazhdojnë me përkeqësim të dobsisë së muskujve dhe humbje të tonusit muskulorë.

Pa trajtimin e duhur, gjendja e pacientëve me këtë sëmundje përkeqësohet deri në pamundësi totale të lëvizjes, vështirësi në frymëmarrje, etj.

Trajtimi i kësaj sëmundje kushton shumë dhe familja e Edës së vogël kërkon ndihmën tuaj, pasi sëmundja duhet të trajtohet jashtë vendit.

Më poshtë mund të gjeni edhe numrin e llogarisë bankare në të cilën mund të ndihmoni me aq sa keni mundësi.