Po, sipas ekspertëve ju mund të bëni ende stërvitje nëse jeni i ftohur, por vetëm nëse simptomat tuaja janë të lehta dhe ju ulni intensitetin e ushtrimeve.

Një tjetër tipar i rëndësishëm është rasti kur ju zakonisht ushtroheni në një palestër pasi do të ishte më mirë të konsideroni ta bëni këtë në shtëpi për të parandaluar infektimin e dikujt tjetër. Ecja, joga dhe pilates janë ushtrime të pranueshme kur keni simptoma të lehta të ftohjes.

Kur keni rrjedhje hunde më intensive sesa djersitje lëkure, duhet të mendoni se ndoshta nuk është një ide e mirë të ushtroheni kur jeni i ftohur. Ndërsa ndjekja e një rutine të rregullt të fitnesit është e dobishme për shëndetin tuaj të përgjithshëm, është e rëndësishme të dëgjoni trupin tuaj dhe të adaptoni stërvitjet tuaja kur nuk ndiheni në formë.

Për të krijuar një ide më të mirë se çfarë i bën trupit tuaj stërvitja gjatë gripit ose ftohjes, në këtë artikull do të gjeni rekomandimet e ekspertëve në lidhje me këtë.

Kur është në rregull të ushtrohesh kur je i ftohur

Nëse duhet të dilni jashtë për një vrapim të shpejtë ose të hidheni përsëri në shtrat për më shumë pushim varet nga ashpërsia e simptomave tuaja. Në përgjithësi, nëse keni të bëni me ftohjen e zakonshme, do të keni simptoma “mbi qafë” të tilla si teshtima, mbingarkesë, dhimbje fyti dhe lodhje.

Nëse ftohja juaj është e butë, zakonisht është në rregull të vazhdoni të stërviteni, thjesht sigurohuni që të modifikoni stërvitjet tuaja në mënyrë që të shpenzoni më pak energji në përgjithësi. Për shembull, nëse normalisht punoni për një orë të plotë, 30 minuta kardio me intensitet të lartë, pasuar nga 30 minuta stërvitje për rezistencë, duhet të modifikoni stërvitjen tuaj në mënyrë që të jetë 20 deri në 30 minuta kardio me intensitet të ulët dhe pak stretching ose joga në vend të ushtrimeve të forta.

Gjithashtu, nëse shkoni në palestër për të bërë ushtrime, jini tepër të kujdesshëm rreth miqve tuaj të stërvitjes sepse mund të jeni ngjitës. Ja se si mund të bëni një seancë të plotë në shtëpi. (Insider)

Edel Strazimiri / SCAN