Pasi i ndodhi fatkeqësia me fëmijën e saj, nëna e djaloshit e shpërndau këtë informacion për të gjithë që të ruajnë fëmijët dhe veten nga kjo lule vdekjeprurëse.

Historia e trishtë e jetës së saj filloi atëherë kur Esteban, djali i saj 5-vjeç po luante me këtë bimë, madje dhe e kishte konsumuar.

Lëkura i kishte marrë një ngjyrë të çuditshme dhe shfaqte probleme të mëdha në frymëmarrje. Kam marrë menjëherë ambulancën, por ishte shumë vonë dhe djali im vdiq”, ka thënë mamaja.

Arsyeja se pse i vdiq i biri ka të bëjë me kimikatin që vjen nga lulja AMOENA, i cili është vdekjeprurës.

Shtëpiaket e mbajnë në shtëpi këtë lule sepse ajo qëndron jeshile dhe ka rezistencë edhe nëse nuk ndodhet në diell.

Deri pak vite më parë janë numëruar 64 mijë raste helmimi nga kjo lule dhe nëse nuk veprohet shpejt ajo është vdekjeprurëse.