Imazhe tmerruese janë shfaqur nga Siria, që tregojnë fëmijë të djegur kaq, mes pretendimeve se Turqia po përdor armë kimike të ndaluara kundër kurdëve.

Pamjet shqetësuese janë marrë në një spital në Tal Tamr, pranë qytetit kufitar të rasa l-Ajn, i cili ka parë luftime të rënda.

Ato tregojnë një djalë me djegie të thella në pjesën e sipërme të trupit, ndërsa ulëret: Babi të lutem ndaloje djegien”. Ai mendohet se ka kaluar 12 orë në agoni para se të mjekohej.

Hamish de-Bretton Gordon, një ekspert britanik për armë kimike, tha që djegiet dukeshin në përputhje me fosforin e bardhë – një armë kimike e ndaluar e cila ngjitet në lëkurë dhe digjet në kontakt me lagështinë, që do të thotë se nuk mund të shuhet.

Ato tregojnë një djalë me djegie të thella në pjesën e sipërme të trupit, ndërsa ulëret: Babi të lutem ndaloje djegien”. Ai mendohet se ka kaluar 12 orë në agoni para se të mjekohej.

Hamish de-Bretton Gordon, një ekspert britanik për armë kimike, tha që djegiet dukeshin në përputhje me fosforin e bardhë – një armë kimike e ndaluar e cila ngjitet në lëkurë dhe digjet në kontakt me lagështinë, që do të thotë se nuk mund të shuhet.