Stresi, ankthi, dhimbja e kokës ose përgjumja, të gjithë janë ndjerë pjesë e këtyre momenteve të pakëndshme.

Është një ndjesi nervore vërtet relaksuese që mund të çlirojë mendjen tuaj nga problemet dhe shqetësimet fizike. Dhe pjesa më e mirë në lidhje me të është se mund të bëhet kudo, në çdo kohë, shpejt dhe me lehtësi.

Ne jemi gjithmonë në kërkim të praktikave interesante dhe të dobishme për lexuesit tanë. Dhe këtë herë, jemi të lumtur t’ju tregojmë për këtë koleksion të fshehur të masazheve.

Në fund të artikullit, ne kemi përfshirë një udhëzues të vetë-masazhit, kështu që mbani shënime!

Dhimbja në muskujt tuaj zvogëlohet.

Një ekxperiment është kryer për të provuar dhe për të parë nëse një masazh i veshit mund të ndihmojë në zvogëlimin e dhimbjes tek njerëzit me dhimbjen kronike të shpinës, transmeton supershendeti. Dhe rezultatet treguan se kjo procedurë e thjeshtë është një mënyrë efektive për të ulur parehatinë.

Tërheqja dhe fërkimi i butë i zonave të ndryshme të veshëve, veçanërisht lobeve tuaja, stimulon shumë mbaresa nervore dhe ato mund të ndihmojnë trurin tuaj për të çliruar endorfinat. Këto hormone njihen se na bëjnë të ndjehemi mirë dhe ndihmojnë për të lehtësuar dhimbjen. Gjithashtu, ato mund të përmirësojnë qarkullimin e gjakut gjithashtu.

Disa studime madje treguan se, falë këtyre veprimeve të thjeshta të masazhit, njerëzit ishin në gjendje të menaxhonin më mirë dhimbjen e tyre fizike.

Nivelet e stresit dhe ankthit tuaj ulen.

Një tjetër studim i vogël u krye midis pacientëve gjatë një periudhe të fekondimit in vitro. Rezultatet vërtetuan se masazhi i veshit është një gjë e mirë për ta bërë në këtë lloj situate stresuese.

Masazhoni pikën qiellore të portës së veshit tuaj me lëvizje të ngadalta rrethore nëse ndiheni të stresuar, të panikosur, të shqetësuar, të lodhur ose të irrituar. Kjo pikë është e vendosur në guaskën e sipërme të veshit tuaj, në pjesën që ndjehet si një zbrazët në formë trekëndëshi.

Dhimbja e kokës dhe migrena mund të lehtësohen dukshëm.

Ndërsa qetësuesit mund të kenë disa efekte serioze dhe potencialisht shkatërruese në trupin dhe shëndetin tuaj, stimulimi i veshit është përgjithësisht i padëmshëm. Mund ta kombinoni edhe me disa mjete juridike më natyrale si çaji i mentës për një efekt më të mirë.

Do të keni mundësi të humbni peshë më shpejt.

Përveç ushtrimit të rregullt dhe ndjekjes së një diete të shëndetshme, gjithashtu mund të filloni të fërkoni pika të ndryshme në veshët tuaj çdo ditë. Rezulton se, e kombinuar me rutinat e tjera të nevojshme, masazhi mund të promovojë humbje më të shpejtë të peshës. Pasi të keni arritur qëllimin tuaj, sigurohuni që të vazhdoni ta kryeni atë për të ruajtur peshën tuaj dhe të qëndroni të shëndetshëm.

Mund të jetë e dobishme për të luftuar pagjumësinë.

Meqenëse stimulimi i veshit ka një efekt relaksues, mund ta bëni atë para gjumit për të qetësuar veten. Megjithëse vetëm kjo procedurë nuk do t’ju ndihmojë të eliminoni plotësisht pagjumësinë, mund t’ju ndihmojë të relaksoheni, gjë që është e nevojshme për një gjumë të mirë. Gjithashtu, ju mund ta përdorni atë përveç trajtimeve të tjera që tashmë përdorni.

Kjo ju jep një nxitje të energjisë.

Ju mund të harroni për të përdorur kafenë tuaj në mëngjes për t’u zgjuar. Përkundrazi, mund të provoni t’i fërkoni veshët pak më intensivisht. Stimulimi i mbaresave nervore të veshëve tuaj mund të aktivizojë qendra të caktuara të trurit dhe të bëjë që lodhja të zbehet. Mund ta bëni edhe gjatë ditës, kur ndjen se lodhja juaj po del jashtë kontrollit dhe niveli juaj i energjisë është i ulët.

Si të kryeni një masazh veshi për veten tuaj

Provoni këto lëvizje:

  • Tërhiqeni butësisht pjesën e sipërme të veshit, duke e mbajtur atë me gishtin e madh dhe gishtin tregues. Fërkoni ngadalë gishtat përpara dhe mbrapa ndërsa bëni rrugën tuaj drejt skajit të jashtëm të veshit.
  • Goditni rrudhen pas veshit me levizje poshte. Mund të provoni gjithashtu të rrëshqitni me të butin e gishtit në përvijimet dhe kthesat e aurikulës suaj – lidhni lobin me gishtat dhe butësisht lëvizni lart në vesh.
  • Tërhiqeni veshin larg kokës. Vendosni përsëri lobin mes gishtërinjve dhe bëni lëvizje rrethore me ta, duke e lëvizur ngadalë lobin.
  • Tërhiqeni lëkurën edhe pas veshit tuaj. Ju mund ta bëni këtë derisa gishtat të arrijnë në nofullën tuaj.
  • Vendosni pëllëmbën mbi veshin tuaj në mënyrë që të mbulohet plotësisht. Shtypni veshin tuaj dhe rrëshqisni pëllëmbën tuaj poshtë.
  • Mbuloni auriklen përsëri me pëllëmbën tuaj dhe filloni të bëni lëvizje rrethore me dorën tuaj.