Një raport ka treguar që njerëzit kanë mënyrat e tyre kur bëhet fjalë për teshtimën, e cila mund të zbulojë shumë gjëra për ju

Këto 5 mënyra të ndryshme të teshtitjes ju tregojnë se ç’tipare të veçanta mund të keni.

1. Teshtimë që nuk e ndalon dot

Njerëzit që teshtijnë në këtë mënyrë ndjejnë kënaqësi kur teshtijnë. Zakonisht, ata teshtijnë me zë të lartë. Këta njerëz janë gjithashtu bindës dhe të sigurt në vetvete dhe ndihen të qetë në kontekstet sociale.

2. Teshtimë miu

“Sneezers Mousey” janë të turpshëm kur teshtijnë dhe zakonisht fryjnë hundën në një mënyrë të matur. Ata përpiqen të mos bëjnë zhurmë ose ta mbajnë atë në minimum. Ky person konsiderohet i turpshëm, por ka sjellje të mira dhe është i vetëdijshëm për atë që është e pranueshme ose jo nga ana shoqërore. Këta njerëz zakonisht janë më të ndjeshëm ndaj gjykimit shoqëror gjithashtu.

3. Teshtima “serial”

Ky zakon është i vullnetshëm dhe njerëzit mund të irritohen prej tij. Në vend që të teshtijnë, personat që teshtijnë në këtë mënyrë vazhdojnë të nuhasin, në mënyrë që të shmangin teshtimën. Njerëz të tillë janë të pakëndshëm, sepse i shfryjnë hundët në publik.

4. Teshtima pa pushim

Kjo teshtimë ndodh në mënyrë të përsëritur dhe në një mënyrë shumë ekstreme, dhe ndodh më shumë herë sesa është fizikisht e nevojshme. Shumë njerëz nuk e shohin një person që teshtin në mënyrë të tillë të pranueshëm nga ana shoqërore dhe e lidhin atë me shëndetin e dobët dhe i konsiderojnë të sëmurë.

5. Ekzaminuesi paranojak

Ekzaminuesit paranojakë gjithmonë kërkojnë mbetje nga teshtitjet apo nga hundët dhe përpiqen t’i pastrojnë ato sa të munden. Ky lloj personi shqetësohet për opinionin që njerëzit kanë për ta.