Microsoft ka plane të mëdha kur bëhet fjalë për inteligjencën artificiale, e cila mund të bëhet një pjesë kyçe e shumicës së produkteve të kompanisë. Ne morëm treguesin e parë të asaj që mund të presim kohët e fundit kur ata zbuluan një version të përmirësuar të motorit të kërkimit Bing dhe shfletuesit të internetit Edge në të cilin u zbatua kjo teknologji.

Prandaj, Bing dhe Edge janë vetëm fillimi dhe së shpejti do të pasojnë produktet e tyre më të njohura si Word, PowerPoint, Outlook dhe aplikacione të tjera. Duhet të zbulojmë se si Microsoft e parashikoi zbatimin e inteligjencës artificiale në Word dhe mjete të tjera brenda një muaji, kur pritet prezantimi zyrtar. Të paktën kështu pretendojnë mediat teknologjike të njohura me situatën në kompani.

Inteligjenca artificiale në PowerPoint dhe Excel, bazuar në udhëzimet e përdoruesit, mund të krijojë vetë skica dhe grafika të ndryshme, të cilat do të thjeshtonin dhe shpejtonin punën e prezantimeve. Nuk është gjithashtu e vështirë të konkludohet, bazuar në atë që kemi parë deri më tani me ChatGPT, se brenda Word dhe aplikacioneve të tjera, AI i Microsoft mund të shkruajë tekste të ndryshme, t’u përgjigjet emaileve, etj. Gjithçka që duhet të bëjë përdoruesi është të ofrojë udhëzime sa më të sakta dhe teksti do të shfaqet shpejt në ekran. Pas kësaj, është e nevojshme vetëm të redaktoni përmbajtjen dhe ndoshta të korrigjoni gabimet gramatikore.

Pasi prezantoi së fundmi Bing dhe Edge të fuqizuar nga AI, kjo përhapje e shpejtë e produkteve të tjera është vetëm provë se Microsoft është me nxitim. Shumë ishin të kënaqur me ChatGPT dhe mundësitë e tij, kështu që me atë chatbot u lançua një revolucion i vërtetë i inteligjencës artificiale dhe kompanitë tani po përpiqen të prezantojnë mjetet dhe produktet e tyre me inteligjencë artificiale sa më shpejt të jetë e mundur për të zënë vendin e tyre në këtë treg sa më shpejt të jetë e mundur.

Deri kohët e fundit, askush as që mund ta imagjinonte që një konkurrent i motorit të kërkimit Google do të shfaqej kaq shpejt, por situata ndryshoi rrënjësisht me prezantimin e chatbot-it të përmendur, i cili na tregoi se si kërkimi në internet mund të jetë i ndryshëm dhe më i thjeshtë.

Së fundmi Google prezantoi chatbotin e tij me inteligjencë artificiale, i cili fillimisht nuk ishte i njohur dhe për vetëm një gabim, vlera e tregut të kompanisë ra me më shumë se 100 miliardë dollarë.

Siç raporton The Verge, Microsoft është i vetëdijshëm se ekziston gjithmonë mundësia e shfaqjes së konkurrentëve të rinj që mund të tronditin tregun dhe të kërcënojnë Zyrën e tyre në një mënyrë të ngjashme që Microsoft dëshiron të kërcënojë motorin e kërkimit të Google.