Shtëpitë dhe apartamentet e vogla nuk i ndalojnë shumë çifte japoneze që të flenë në shtretër të ndryshëm, madje edhe dhoma të ndryshme. Kjo nuk është një lloj çështjeje që ka të bëjë me marrëdhënien intime, por diçka për të cilën ata besojnë se është e mirë për ta. Bright Side zbuloi pse çiftet e martuara në Japoni zgjedhin të flenë veçmas, dhe ne me të vërtetë i duam arsyet e tyre!

1
Për ta, të fjeturit veçmas do të thotë paqe
Ndërsa shumë çifte që fillojnë të flenë vetëm mendojnë se divorci është në derën e tyre, japonezët e shohin atë ndryshe. Ata e vlerësojnë shumë gjumin e tyre dhe nuk duan të shqetësohen ndërsa flenë. Kjo do të thotë që ata nuk kanë nevojë dhe nuk u pëlqen të durojnë gërhitjen natës, shkelma, etj.
2
Ata kanë orare të ndryshme të gjumit
Gjëja e parë që i bën çiftet japoneze të vendosin të shkojnë në shtrat veç e veç, janë oraret e ndryshme të punës. Zgjimi i njërit partner vetëm sepse tjetri u kthye vonë nga puna ose duhet të ikë herët në mëngjes nuk rezulton në pushim cilësor për ta. Kjo është arsyeja pse kalimi i natës në një dhomë tjetër ka kuptim. Kjo u jep atyre një gjumë të pashqetësuar dhe më të shëndetshëm.
3
Foshnjat flenë me nënat e tyre
Nënat japoneze flenë me fëmijët e tyre dhe kjo konsiderohet shumë e rëndësishme, kështu që babai duhet të vendosë nëse dëshiron të ndajë të njëjtën shtrat ose të shkojë në një dhomë tjetër. Edhe shkenca ka vërtetuar se bashkëjetesa në gjumë mund të ndihmojë prindërit dhe fëmijët të bëjnë një gjumë më të qetë. Ndihmon fëmijën të ruajë një temperaturë të qëndrueshme dhe rrahjet e zemrës në të njëjtën kohë. Kjo zgjedhje zvogëlon mundësinë e sindromës së vdekjes së papritur të foshnjave. Gjithashtu, kjo kontribuon që fëmija të ketë vetëvlerësim më të mirë, të bëhet i pavarur më shpejt dhe të jetë i shkëlqyeshëm në shkollë.