Austri: Rreth 100,000 studentë të vitit të fundit pritet të kthehen në shkolla të mesme dhe shkolla profesionale, për herë të parë që nga mesi i marsit. Që nga e hëna, banorët e shtëpive të kujdesit për të moshuarit do të jenë të autorizuar të pranojnë përsëri vizitorë, disa masa të higjenës do të mbeten në fuqi.

Belgjikë: Më shumë transport publik do të fillojë përsëri dhe njerëzit do të lejohen të luajnë sport dhe të ushtrohen deri me dy persona të tjerë. Disa ndërmarrje industriale dhe kompani marrëdhëniesh biznesi mund të rifillojnë operacionet në kushte të veçanta. Ndërkohë dyqanet e rrobave mund të hapen për shkak të rëndësisë së tyre në bërjen e maskave për fytyrën.

Kroacia: Bizneset e vogla, përfshirë sallonet e bukurisë dhe parukeritë, mund të rihapen, për sa kohë që ato i përmbahen rregullave shëndetësore. Dyqanet dhe bizneset më të mëdha do të duhet të qëndrojnë të mbyllura edhe për një javë tjetër.

Qipro: Gjykatat do të rihapen të hënën por pritet të ndjekin udhëzime të rrepta. Dyqanet me pakicë dhe dyqanet e pajisjeve hardëare gjithashtu do të rifillojnë. Lejedalja do të jetë nga ora 4 e mëngjesit deri në 10 të mbrëmjes.

Franca: Franca nuk planifikon të fillojë heqjen e masave të bllokimit të koronavirusit deri më 11 maj, kur fëmijët do të kthehen gradualisht në shkollë, disa biznese do të rihapen, dhe njerëzit do të lejohen të udhëtojnë brenda një rrezeje prej 100 kilometra nga shtëpitë e tyre pa leje speciale.

Gjermani: Parukeritë rihapen në të gjithë vendin të hënën, megjithëse sipas rregullave të rrepta të higjenës. Shumë studentë do të lejohen të kthehen në klasë pasi disa shtete heqin gradualisht kufizimet në shkolla. Masat për distancimin social mbeten në fuqi në pjesën më të madhe të Gjermanisë, duke kufizuar tubimet në natyrë në vetëm çifte (ose grupe më të mëdha nga e njëjta familje) dhe në një distancë prej 1.5 metrash. Shteti qendror i Saksonisë-Anhalt, i cili ka regjistruar relativisht pak raste të koronavirusit, po lejon njerëzit të takohen në grupe me pesë vetë. Ndarja federale e pushteteve në Gjermani nënkupton se masat që lidhen me koronavirusin ndryshojnë sipas rajonit. Ndërkohë, Ministri i Brendshëm dhe Sportit tha të Dielën se ai mbështet rifillimin e sezonit të futbollit këtë muaj, për sa kohë që ekipet i përmbahen rregullave të shëndetit dhe higjenës – dhe të luajnë në stadiume boshe.

Greqi: Parukeritë, dyqanet elektronike dhe dyqanet e librave duhej të hapeshin, megjithëse me kufizime. Njerëzit gjithashtu do të autorizohen të largohen nga shtëpitë e tyre dhe të lëvizin lirshëm brenda prefekturavelokale. Banorët e ishujve ende nuk lejohen të vizitojnë Greqinë kontinentale. Njerëzit gjithashtu kërkohet të veshin maska për fytyrën në transportin publik, në spitale dhe klinika shëndetësore ose përndryshe do të përballen me një gjobë.

Hungaria: Me përjashtim të kryeqytetit Budapest, qytetet në të gjithë vendin do të shohin heqjen e kufizimeve që nga e hëna. Masat për distancimin social dhe maskat për fytyrën do të mbeten të detyrueshme në shkallë vendi.

Islandë: Parukeritë, sallat e masazhit, muzetë dhe klinikat dentare do të hapen të hënën. Shkollat, universitetet dhe institucionet e tjera arsimore gjithashtu janë planifikuar të rinisin. Takimet do të jenë ende të kufizuara në deri 50 persona.

Itali: Pas një mbylljeje dy-mujore prej koronavirusit, romanëve u është lejuar të dalin sipërmarrje jashtë. Industritë e ndërtimit dhe prodhimit gjithashtu po rifillojnë operimet që nga e hëna. Restorantet dhe baret mund të hapen, por vetëm për takeaëay. Parqet dhe varrezat gjithashtu po rihapen dhe funeralet mund të bëhen përsëri, megjithëse vetëm me grupe të vogla. Njerëzit do të jenë të autorizuar të ushtrohen më shumë jashtë dhe të vizitojnë të dashurit, por ka pasur shumë konfuzion dhe debat në të gjithë vendin mesdhetar se kush i përket kësaj kategorie.

Lituania: Që nga e hëna, kufijtë do të hapen përsëri për banorët që duan të udhëtojnë, megjithatë, jorezidentët ende nuk janë të autorizuar të hyjnë në vendin baltik.

Luksemburgu: Rreth 6.000 nxënës të vitit të fundit u lejohet të rifillojnë orët e mësimit. Praktikantët dhe studentët që duhet të kryejnë punë praktike në universitet ose ata në kurse profesionale mund të kthehen në punë.

Hollandë: Një vendim nëse do të rihapin restorantet dhe baret, të cilat janë mbyllur që nga 15 marsi, pritet rreth datës 12 maj.

Polonia: Bibliotekat dhe muzetë lejohen të rihapen për publikun. Hotelet dhe qendrat tregtare mund të rihapen vetëm me zbatim të kushteve të rrepta të higjenës, dhe të akomodojnë vetëm një person për 15 metra katror sipërfaqe. Pishinat e hoteleve dhe qendrat e fitnesit do të qëndrojnë të mbyllura si dyqanet ushqimore, klubet e fitnesit dhe fushat e lojërave në qendrat tregtare.

Spanjë: Disa biznese të vogla të tilla si parukierët do të rihapen për takime individuale. Shumë Spanjollë, të lejuar për t’u ushtruar dhe shëtitur lirshëm, dolën për të parën herë gjatë fundjavës që kur vendi u fut në bllokim më 14 Mars. Megjithatë, masat për distancimin social mbetën në fuqi ndërsa një rregull që kërkonte nga njerëzit të mbanin maska ​​për fytyrën në transportin publik, hyri në fuqi të hënën.