Çka është dashuria? Për mua nuk ekziston asgjë tjetër në botë, as njeri e as djall dhe asgjë tjetër, e cila është aq dyshimt sa dashuria, për shkak se ajo e përshkon shpirtin si asgjë tjetër. Asgjë tjetër nuk ekziston që e mbush dhe e lidh zemrën ashtu si dashuria e bënë. Prandaj, përveç nese ju i posedoni ato armët të cilat e ndrydhin atë, përmes dashurisë shpirti zhytet në një humnerë të pafund.

– Umberto Eco /MekuliPress.com/ 
Shpërndaje dhe Pëlqeje MekuliPress