Djepi bosh .
—————

Pse moj Hane ti nuk mi zgjove,
Fmite e mi qe i mori gjumi .
Sa shpejt prehnit zot mi more,
Toka eger mi perkundi.

Sot derdh lot guri dhe deti,
Gjithe shqiptarve zemra plasè .
N’pabesi , mallku termeti,
Guret mbi fmi i ka perplase.

Por Shqipnia s’thote mbarova,
Do t’kalojne dhe ky kjahmet .
Ne Shqipni ka ardhe Kosova ,
Me ndihmu Nanen e vet.

Do kalojne dhe kto termete ,
Do vine ndoshta ndoj stuhi.
Por shqiptaret n’pes kontinente ,
Me ty jane gjithmone Shqipni

Mark Deda