Televizioni publik britanik, BBC, përsëri ka publikuar një hartë në të cilën nuk ekziston kufiri mes Kosovës e Serbisë. Një lëshim të tillë transmetuesi i njohur botërisht e kishte bërë edhe në qershor.

Në një lajm rreth krizës me emigrantë në Bjellorusi, ku gjithashtu janë paraqitur gazsjellësit në hartën e Evropës, Kosova paraqitet si pjesë e territorit të Serbisë.

Kujtojmë se Britania e Madhe është njëra ndër shtetet e para që e ka njohur pavarësinë e Kosovës dhe ndër përkrahëset më të mëdha të saj që nga përfundimi i luftës.Image

Sipas uebfaqes zyrtare të Ministrisë së Jashtme të Kosovës, Mbretëria e Bashkuar e ka njohur pavarësinë e Kosovës vetëm një ditë pas shpalljes së saj, pra, më 18 shkurt 2008. Në të njëjtën ditë pavarësinë e Kosovës e kanë njohur edhe Shtetet e Bashkuara, Franca, Shqipëria, Turqia dhe Afganistani.