Facebook kohët e fundit ka shpërndarë një ekip që hulumtoi mënyrat më të mira të integrimit të reklamave në WhatsApp, sipas një njoftimi të Wall Street Journal.

Masa është befasuese për përpjekjet e reja të Facebook për të përfituar nga produktet e saj të ndryshme, veçanërisht një nga shërbimet e tij më të njohura. Facebook bleu WhatsApp për 22 miliardë dollarë në vitin 2014, dhe që atëherë ka kërkuar mënyra për të fituar para nga 1.5 miliardë përdorues të aplikacionit.

Facebook kishte thënë më parë se WhatsApp do të fillonte vendosjen e reklamave në seksionin ‘Statusi i aplikacionit’, duke filluar në vitin 2020. Gjigandi i reklamave madje shfaqi se si do të dukeshin reklamat e reja të WhatsApp në një Samit në Facebook.

Por tani, WhatsApp do të përqendrohet në ndërtimin e tipareve që i lejojnë bizneset të komunikojnë me klientët në aplikacion, si dhe të ofrojnë shërbime pagese për vendet e tjera, konfirmoi një zëdhënës i Facebook për Business Insider. Reklamat do të mbesin një mundësi afatgjatë, por nuk do t’i nënshtrohen një afati kohor specifik, tha zëdhënësi.

Vendimi i gjigantit të teknologjisë për të aplikuar planet e saj të reklamave në WhatsApp vjen më shumë se 18 muaj pasi bashkëthemeluesit  e WhatsApp Brian Acton dhe Jan Koum u larguan nga kompania, së bashku me një mori drejtuesish të tjerë të kompanisë.

Sipas Forbes bashkëthemeluesit e WhatsApp dhënë dorëheqje nga kompania në shenjë proteste për përpjekjet e Facebook për të vendosur reklama.