Gjergj Kacinari nuk ka nguruar aspak të shprehet se nuk i pëlqen gjuha shqipe për të kënduar, ndaj, këngët i ka të gjitha në anglisht.

I pyetur nëse do të merrt pjesë në festival, dhe a e synon fitoren, ai ju përgjigj duke thënë se nuk këndon shqip se nuk i pëlqen ndaj dhe pjesëmarrja në festival, është e pamundur për të.