Google do të ofrojë llogari kontrolli vitin e ardhshëm, sipas një burimi të njohur me planet e kompanisë, që përfaqësojnë lëvizjen më të guximshme të gjigandit teknologjik në biznesin e bankave të konsumit deri më tani.

Shumica e përpjekjeve të mëparshme janë përqendruar në kartat e kreditit dhe platformat e pagesave.

Llogaritë për projektin do të drejtohen nga ‘Citigroup’ dhe Unioni Federal i Kredisë Stanford, konfirmohet nga një raport në Wall Street Journal.

Si pjesë e një projekti me emrin Cache, kompania do të bëhet udhëheqësi më i fundit i Silicon Valley për të provuar të shtrihet në hapësirën bankare. Përpjekjet e mëparshme nga Apple dhe Facebook u përballën me pengesa, me konsumatorët që gjithnjë e më shumë po bëhen skeptikë në lidhje me sigurimin e kompanive të mëdha të teknologjisë me informacionin e tyre personal.

Për vite me radhë, bankat ishin shqetësuar për konkurrencën nga sipërmarrjet e vogla, të shkathëta, por rezultoi se kompanitë e mëdha teknologjike si Google dhe Amazon, tashmë të armatosur me marrëdhënie me qindra miliona konsumatorë, mund të dëshmojnë se janë kërcënimi më i madh për sigurinë e të dhënave.

Vitin e kaluar, Amazon kishte raportuar së bashku me J.P. Morgan për një llogari kontrolli. Apple lëshoi ​​një kartë krediti për përdoruesit e iPhone në fillim të këtij viti me Goldman Sachs. Uber njoftoi shtytjen e saj në shërbimet financiare muajin e kaluar, dhe vetëm të martën Facebook njoftoi një sistem të ri për të lehtësuar pagesat nëpër mediat sociale dhe sistemet e mesazheve të tij.scan