Folën shqip dhe u përleshen me vendasit brenda në një kafene, policia arreston një shqiptar, ndërsa pronari i lokalit përfundon në spital.

Një incident i rëndë ka ndodhur në orën 3 pasdite të Mërkurën, në një kafene të vendosur në rrugën Karaiskakis në Pyrgos. Sipas informacioneve të para, pati një përplasje midis Grekëve dhe Shqiptarëve ku përfundoi pas ndërhyrjes së policisë të DIAS dhe EL.AS.

Ngjarja ka ndodhur brenda në një kafene, ku një grup shtetasish shqiptarë po diskutonin gjuhën e tyre, por biseda në gjuhën shqipe ka shqetësuar djalin e pronarit të kafenesë i cili bëri vërejtjen.

Disa minuta më vonë duket se të njëjtat fjalë janë dëgjuar, në mënyrë që gjaku të ndizet dhe të ketë tension brenda ne kafene. Pronari dyshohet se u kërkoi të dy klientëve të largoheshin dhe më pas gjërat u përkeqësuan kështu që të paktën katër persona janë zënë midis tyre.

Policia është thirrur në vendin e ngjarjes, ku ndaluan dhe arrestuan, natyrisht, një shqiptar. Pronari sipas të njëjtave burime u transferua në spitalin e Pyrgos .