Instituti i Shëndetësisë Publike në deklaratën e fundit i jep përgjigje pseudokritikave nga PDK, LDK, AAK, Nisma dhe mediat e tyre, se pse në Kosovë nuk ka mjaftueshëm testime të popullsisë.

Përgjigja i ka dy pjesë: së pari që askush i cili ka patur nevojë të testohet nuk ka mbetur pa u testuar.

Dhe së dyti, fatkeqësisht Kosova ka përfunduar me vetëm 22 mjekë epidemiologë dhe vetëm një laborator. Këto janë rezultatet e 20 viteve qeverisje nga PDK, LDK, AAK, Nisma dhe bishtat e tyre.

Për 20 vite ata e kanë dobësuar shëndetësinë, dhe mijëra mjekë e kanë lëshuar vendin.

Dhe qeverinë e Vetëvendosjes, e para e cila nisi të punojë për mëkëmbjen e shëndetësisë dhe shtetësisë, duan ta ndalin.