Njerëzit me probleme shëndetësore kronike si sëmundjet e zemrës dhe diabeti u shtruan në spital gjashtë herë më shumë sesa individët e shëndetshëm që u infektuan me koronavirus gjatë katër muajve të parë të pandemisë dhe kanë probabilitet vdekje 12 herë më të lartë, sipas një raporti të ri të botuar nga Qendrat për Kontrollin dhe Parandalimin e Sëmundjeve.

Qendrat për Kontrollin dhe Parandalimin e Sëmundjeve publikoi të dhënat për më shumë se 1.7 milion raste me koronavirus dhe 103.700 vdekjeve nga covid-19 nga 22 janari deri më 30 maj.

Të dhënat janë në përputhje me raportet e mëparshme që tregojnë ndikimin joproporcional të pandemisë tek njerëzit me probleme shëndetsore. Raporti gjithashtu theksoi pabarazitë e mëdha të sëmundjes midis të bardhëve dhe grupeve minoritare.

Washington Post