Kryeministri në detyrë, Albin Kurti gjatë qëndrimit për vizitë në Gjilan ka folur edhe për çështjen e propozimit të mandatarit për formimin e Qeverisë.

Kurti ka thënë se si Qeveri janë të përkushtuar në luftimin e pandemisë së coronavirusit, dhe se nuk duhet shpërqendruar me tema tjera.

Sipas tij, nëse institucionet shpërqendrohen në fronte të tjera do të humbet lufta kundër pandemisë.

“Të mos shpërqendrohemi nga temat e tjera ku prioritet është shëndeti i qytetarëve dhe parandalimi i përhapjes së pandemisë. Nuk kemi kohë për të humbur me çështjet e ping-pongut politikë”, tha Kurti.

Ai shtoi se tash janë të angazhuar maksimalisht në luftimin e pandemisë dhe nëse do të shpërqendroheshim në temat tjera do të dobësoheshin.