Haki Abazi e thotë shkurt e shqip :

“PZAP me vendimin e fundit nuk është në funksion të demokracisë dhe është vendosur në funksion të interesave jolegale grupore dhe Inxhiniering elektoral duke deformuar vullnetin e qytetarit të Kosovës.

Ky vendim është marrë bazuar në gjasa dhe dyshime dhe ne favor të fuqizimit të rolit të Listës Srpska e cila në fakt nuk humb asnjë gjë nga ky vendim dhe vendos në pikëpyetje vendimet paraprake të KQZ.

Me këtë logjikë interpretuese do të duhej përjashtuar votat e partive që kanë klientelë politike dhe që marrin votat më favorizim dhe kushtëzim.”