Profesoresha shqiptare Gjyle Çeliku ka reaguar me një postim në rrjetet sociale për rastin e Astrit Deharit. Ja çfarë thotë zonja Çeliku për gruan e Astriti, reagimi i saj i plotë:

Drejtësia e ka fjalën, kurse vrasësve dënimin!
Lotët e zonjës së Astritit qofshin dhimbjet e juaja nē burg or të mjerë!
Duke kujtuar që gjithë jeta është pushtet, njeriu transferohet në vrasës dhe vret!
Me vrasjen e Astritit ju vratë edhe familjen e tij, kombin e tij edhe trojet e tij!