“Atheut nuk i shërbejnë të gjithë në të njejtën mënyrë, por secili e bënë atë që di dhe ç’i ka dhënë Zoti.”
– Johann W. Goethe

“Madhështia e një populli nuk matet nga numri i banorëve, ashtu siç nuk matet madhështia e njeriut nga gjatësia e trupit të tij.”
– Viktor Hygo

“Kokën dhe këmbët mbështeti gjithnjë në truallin tënd.”
– Thënie afrikane

“Dashuria për atdheun është topi që shkatërron edhe kalatë më të forta dhe kalaja që mund t’u qëndrojë topave më të fortë.”
– Sami Frashëri

“Ai që nuk i përket atdheut, nuk i përket as njerëzimit.”
– Xhon dos Pasos

Syri i Kaltërt
“Paqja me pushtuesin është sikur gjumi me luanin.”
– Thënie anonime