Shkruan: Ilir Canhasi

Ky postim vlen per ata shqiptare qe truri eshte duke ju shperlare pak nga pak!
Miroljub Jevtic ekspert per islamin, profesor i rregullt ne fakultetin e shkencave politike me kenaqesi shkruan se nuk ka – komb shqiptar.
”Nuk ka komb shqiptar, ekziston vetem nje etni shqiptare e cila flet shqip dhe e cila kurre s’eshte profiluar si komb.

Kombi shqiptar eshte i ndare ne tegela fetar dhe si i tille vetem fetarisht mendon”.
Me tutje profesori Jevtic na pershkruan keshtu: ” shqiptaret myslimane jane turq, shqiptaret katolike jane kroate dhe italiane, kurse shqiptaret ortodoks te jugut te Shqiprise, jane greker.

Ashtu edhe Lidhja e Prizrenit nuk eshte projekt kombetar shqiptare, por mbrojtje e islamit”.

Keshtu e perfundon ky profesor:
” Po e nenvizoj se islami nuk njeh kombesi. Nese vazhdon kjo shkalle e islamizmit, te gjithe shqiptaret do te shndrrohen ne arabe, sikur te gjithe ata qe jane shkuar ne Turqi qe u bene turq”.