Një organizatë për mbrojtjen e bujqësisë në Zvicër është duke rekrutuar vullnetarë që duan të kujdesen natën për tufat dhe kullotat.

Mediumet e huaja shkruajnë se OPPAL, organizata në fjalë, thotë se prania e përhershme e njerëzve në këto zona malore, ul sulmet e ujqërve ndaj tufave të kafshëve.

“Ujku nuk sulmon njerëzit. Vetëm prania ynë është e mjaftueshme për ta trembur atë”, ka thënë Isabelle Germanier, përgjegjëse e OPPAL-it në Zvicër.

Vullnetarët nuk do “luftojnë” ujqërit. Ata do trajtohen sesi të sillen në rast kur përballë kanë ujkun dhe si t’i ruajnë tufat e kafshëve gjatë natës.