“MTV EMA” është mbajte mbrëmë në Gjermani dhe si asnjëherë më parë ka qenë e vërshuar me artiste shqiptare.

Rita Ora, Bebe Rexhe, Ava Max, Dua Lipa dhe Loredana kanë qenë emrat e këtij edicioni, ku Rita Ora ka udhëheqë këtë mbrëmje të madhe muzikore, kurse të tjerat ishin të nominuara.

Dhe një detaj interesant ka ndodhë në këtë mbrëmje, ku në një moment të moderimit, Rita Ora i është drejtuar Bebe Rexhës me motra ime shqiptare.