“Është e vështirë ti çlirosh budallenjtë nga zinxhirët të cilët ata vet i nderojnë.”

“Miqësia është martesa e shpirtit dhe kjo martesë është e paprekshme nga ndarja.”

“Lotët janë gjuha e heshtur e pikëllimit.”

“Natyra gjithmona ka pasur më shumë forcë se sa edukimi.”

“Nuk është dashuria ajo që duhet të përshkruhet si e verbër, por egoizmi (dashuria për veten).”

“Nëse Zoti nuk do të ekzistonte, do të ishte e nevojshme të shpikej.”

– Voltaire