Një kompani britanike ka krijuar një çadër që përmban edhe një lokalizues“gps” të integruar në dorezë, bateria e të cilit mund të mbajë deri në 3 vite. “Baobab Brolly” monitoron pozicionin e sendit më të harruar nga të gjithë.

E veç lokalizuesit, doreza përmban edhe një buton i cili mundëson ndryshimin e modelit dhe ngjyrës së çadrës.

E projektuar në Londër dhe e prodhuar në Korenë e Jugut, çadra ka një çmim filestar 100 sterlina ose rreth 112 euro dhe në dhjetor pritet të futet në treg.

Burimi Wired