Kam kaluar shumë gjëra në jetë. Pra, është e sigurt të themi se kam përjetuar një sasi të mirë drame në jetën time. Unë kam ngecur në marrëdhënie toksike, u kam dhënë shanse njerëzve që më tradhtuan, kam qenë miq me njerëz që më zhgënjyen. Unë kam dashur njerëz që nuk e merituan jetën time.

Unë kam qenë budallaqe dhe naive. Por, me krenari mund të them që e gjithë kjo i takon së kaluarës. Sepse kam mësuar më në fund mësimet e mia. Të përfundoj e vetme nuk është ajo që më frikëson më së shumti. Në fakt, kur mendoj për të, të qëndroj vetëm derisa të takoj personin e duhur nuk është aspak një ide e keqe.

Janë takimet moderne të dashurisë ajo që më tmerron. Është mungesa e vlerave tradicionale që më frikëson mua. Është apatia e përgjithshme tek njerëzit që më bën të çmendur dhe më bën të dëshiroj të përkulem nën mbulesat e mia dhe kurrë mos të lëshoj shtëpinë time më.

  1. Unë nuk kam frikë të ha vetëm – Unë kam frikë nga humbja e kohës time më njerëzit e gabuar

Nuk kam frikë se do të drekoj vetë. Nuk më vjen turp të ulem në kafene dhe të shijoj një drekë të këndshme vetë. Nuk më intereson sesi njerëzit më shikojnë, ose çfarë mendojnë për mua.

Unë thjesht e di që e ushqej mjaftueshëm veten time për të mos humbur kohën time tek njerëzit që janë të gjithë të gabuar për mua. Mund ta kem bërë në të kaluarën, por, kam mësuar mësimet e mia. Vetë-dashuria është gjëja më e rëndësishme që mund të bëni për veten tuaj. Mos e harroni këtë.

  1. Nuk kam frikë të bëjë dashuri – Unë kam frikë nga seksi i rastësishëm

Nuk dua të përfundoj me dikë që më thërret vetëm kur është i ndezur. E mendoj vërtetë këtë që e thash. Nuk dua të jem me dikë që më do vetëm për trupin tim. Dikush që më telefonon vetëm kur është i dehur. Dikush që më sheh vetëm si kukull seksi e tij.

Dua të dëshirohem. Me të vërtetë, me pasion, thellë, e dashuruar çmendurisht.

  1. Unë nuk kam frikë nga gjumi i vetëm – Unë kam frikë nga gjumi me njeriun e gabuar

Në të vërtetë nuk është punë e madhe nëse do të shkoj në shtrat vetëm. Pas gjithçkaje që kam kaluar, është një përvojë e re, freskuese. Është një pjesë e jetës sime dhe jam plotësisht në rregull me të.

Gjëja që kurrë nuk do ta pranoja, është zgjimi i një djali të gabuar përkrah meje. Më mirë do të qëndroja vetëm, sesa të lidhesha gati për këdo.

  1. Nuk kam frikë nga ajo që jam – kam frikë se mos përfundoj me dikë që dëshiron të më ndryshojë

Nuk dua të jem me dikë që ka një problem me personalitetin tim. Unë kam nevojë për një person që nuk do të përpiqet të më ndryshojë. Dikush që do të më bëjë të ndihem rehat të jem vetja ime e mirëfilltë. Dikush që do të më dojë mua për atë që jam. Dikush që do të më pranojë. Të metat dhe të gjitha.

  1. Unë nuk kam frikë të jem e rezervuar – kam frikë nga dhënia e zemrës time për njerëzit që nuk do të kujdesen për të

Jashtë është fushë e minuar. Nëse nuk i shikoni hapat tuaj dhe nëse nuk llogaritni lëvizjet tuaja me mençuri, me siguri se do të pësoni.

Pra, në djall me këtë botë. Nuk do ta copëtoj zemrën përsëri. Nuk do ta lejoj njeri të më lëndojë më. Më mirë do të pretendoj të jem pa emocione sesa t’i jap zemrën time dikujt që nuk do të shqetësohet fare për tu kujdesur për të.

  1. Nuk kam frikë ta kem edhe një më shumë – Kam frikë se më duhet t’ua shpjegoj të tjerëve pse nuk funksionoi

Ose më shumë si e mërzitur. Po, unë jam e sëmurë dhe e lodhur duke u shpjeguar njerëzve pse marrëdhënia ime e fundit nuk funksionoi. Kështu që, do të preferoja të isha vetëm, sesa ta përsërisja atë përsëri.

  1. Unë nuk kam frikë nga qëndrimi vetëm – Unë kam frikë nga përfundimi me njeriun e gabuar

Do ta pranoj. Ishte një kohë kur mendimi se isha vetëm më trembte për vdekje. Por, ato kohë kanë kaluar. Unë jam një grua e rritur tani.

Dhe jam vërtet e lumtur vetë. Nuk kam më frikë të qëndroj vetëm. Është mundësia që të përfundoj me një njeri të gabuar ajo që më tmerron.

Nga: Stphanie Reeds