Një punonjës i dyqanit thirri policinë që solli ekspertë të zvarranikëve të cilët kapën një hardhucë ​​që ngjante pak me Godzilla. Ekspertët e tërhoqën hardhucën nga dyqani dhe e joshën atë në shkurret më të afërta, shkruan NBC.
Narumpa Tangsin regjistroi këtë video, tani virale, në telefonin e saj celular në qytetin Nakhon Pathom, e cila ndodhet pak më larg Bangkok.

Lizards aziatike jetojnë në kanale dhe pellgje ku klima është e lagësht. Nuk është e qartë se çfarë kërkonte Varan në dyqan, ai kishte shumë të ngjarë të kërkonte ushqim sepse nuk kishte rënë shi për muajt e fundit kështu që moti është mjaft i thatë.

Hardhucat e rrënuara mund të jetojnë deri në 22 vjet, dhe disa mund të jenë të gjata deri në 2 metra. Hardhuca është hardhuca e dytë më e madhe menjëherë pas dragoit të Komodo.