Departamenti Amerikan i Shtetit ka reaguar ndaj vendimit të Shqipërisë për të përjashtuar dy diplomat iranianë.

Ne përgëzojmë vendimin e qeverisë shqiptare për të dëbuar dy të ashtuquajtur diplomatë iranianë.

Regjimi i Iranit vazhdon të përdorë mjetet e tij diplomatike në Europë dhe vende të tjera, si maskim për të komplotuar sulme terroriste, si dhe për të kërcënuar dhe përgjuar iranianët që jetojnë jashtë vendit të tyre” deklaroi zëdhënësja e Departamentit të Shtetit Morgan Ortagus.