“Po jetojmë një një kohë paqartësie ku nuk është as luftë e as paqe,” tha ai. “Në këtë hapësirë gri unë shoh sulmet konstante kibernetike.”
Presidenti i Microsoft i sheh sulmet kibernetik si kërcënim për demokracinë
Demokracitë në mbarë botën rrezikohen nga sulmet e vazhdueshme kibernetike të cilat duhet të identifikohen, të vihen përpara përgjegjësisë dhe ndalohen përgjithnjë mendon presidenti i Microsoft Brad Smith.

Këtë deklaratë ai e lëshoi në Forumin Atlantic Future dhe përmendi Rusinë, Kinën, Iranin dhe Korenë e Veriut si kërcënimet kryesore.

“Po jetojmë një një kohë paqartësie ku nuk është as luftë e as paqe,” tha ai. “Në këtë hapësirë gri unë shoh sulmet konstante kibernetike.”

“5 vite më parë e shikonim si të ishte një sulm konvencional ndaj infrastrukturave, por sot mendoj se këto sulme janë shndërruar në vrasësit e demokracisë.”

Zyrtarët Amerikanë kanë paralajmëruar se vende si Rusia dhe Irani po përpiqen të influencojnë rezultatin e zgjedhjeve të 3 Nëntorit në SHBA. Moska dhe Teherani vazhdimisht i kanë mohuar akuzat.

Kërcënimet kryesore për demokracinë sipas tij ishin hakimet dhe përdorimi i si armë i e-mail-eve dhe fushatave të dezinformimit.