Kodimi, një aftësi e shekullit 21, është shndërruar me shpejtësi në një aftësi po aq e domosdoshme sa edhe shkrimi e matematika dhe është shumë e rëndësishme për një gamë të gjerë profesionesh.

Pse kodimi është një investim në të ardhmen e fëmijës suaj

Në ekonominë e ditëve të sotme, ekziston një nevojë urgjente për njerëz me aftësi koduese të cilët u përshtaten kërkesave të një industrie në nevojë siç është teknologjia, një realitet që nuk ka për të ndryshuar shpejt.

Për këtë arsye, prezantimi i fëmijës suaj me kodimin është një investim jetik për të ardhme e tyre.

Qendra Laboratorike ICTSlab po përgatitet për hapjen e grupeve të reja në “Programim Scratch”. Kjo gjuhë programimi është shumë e rëndësishme për hapat e parë të fëmijëve në këtë fushë dhe prej saj mësojnë zgjidhje problemesh, modulim dhe dizajn interaktiv, një qasje e cila aplikohet në të gjitha fushat e tjera të programimit.

Scratch është një gjuhë programimi vizuale, gjithashtu një komunitet prej 13 milion fëmijësh kreativ në të gjithë botën. Kjo gjuhë programimi është e ndërtuar nga MIT (Massachusetts Institute of Technology) Media Lab në SHBA.

Që të zgjoni interesin e fëmijës suaj për kodimin, tregojuni çfarë mund të bëjnë me anë të kodit. Fëmijët mund të shkruajnë tregime, të ndërtojnë video lojëra apo edhe modifikim e animime të ndryshme.

3 arsye pse fëmija juaj duhet të mësojë kodim

Kodimi, një aftësi e shekullit 21, është shndërruar me shpejtësi në një aftësi po aq e domosdoshme sa edhe shkrimi e matematika dhe është shumë e rëndësishme për një gamë të gjerë profesionesh.

Njerëzit me aftësi në kodim janë në kërkim

Industria e teknologjisë ka një nevoja të vazhdueshme për punonjës, dhe jo vetëm kodues por edhe dizajnerë grafikë, zhvillues softueri, inxhinierë kompjuterikë, gjuhëtarë, matematicienë e shumë të tjerë. Vendet e punës në teknologji nuk janë të shumta por edhe joshëse falë pagave të larta.

Të punosh në një prej këtyre fushave dhe të kesh aftësi kodimi në JavaScript apo Python, është një hap i rëndësishëm drejt një vendi pune të qëndrueshëm dhe stabil.

Kodimi përgatit fëmijët për shkollën e lartë

Ashtu si një gjuhë e huaj, kodimi është mirë të mësohet në moshe të re. Kur fëmijët janë të rrjedhshëm në mendimin e duhur për të zgjidhur probleme kodimi, kalimi në gjuhë të tjera programimi është e thjeshtë.

Një prej pengesave më të mëdha për të pasur sukses në shkollën e lartë është mungesa e besimit në adresimin e problemeve të panjohura. Ekspozimi i hershëm është zgjidhja më e mirë dhe rrit besimin tek fëmijët, veçanërisht vajzat e reja.

Kodimi është një aftësi e përjetshme

Edhe sikur fëmija juaj të mos dëshirojë të bëhet një programues, aftësitë koduese do të provojnë të dobishme në fusha të ndryshme. Kodimi të mëson zgjidhjen e problemeve, organizim, matematike, tregim, dizajn e shumë të tjera. Bukuria e kodimi qëndron tek mundësia që u jep fëmijëve të shprehen në mënyrë kreative.

Më e rëndësishme, kodimi e transformon fëmijën nga një konsumator pasiv në një krijues inovativ.

Për më shumë informacion rreth regjistrimeve në këtë plan program ju ftojmë në vizitoni këtë lidhje: https://ictslab.com/kids-academy/planprogramet-per-moshat-7-14-vjec

Moduli i Scratch përbëhet prej 24 seancash mësimore me një kohëzgjatje prej 3 muajsh.

ICTSlab me përkushtim dhe energji do të mirëpres grupet e reja në një ambient fantastik ku fëmijët jo vetëm do të mësojnë hapat e parë të kodimit të nevojshme për sukses në epokën dixhitale.