Qeveria e Kosovës ka marrë vendim për aprovimin e shtesave mujore prej 300 eurosh për personelin shëndetësor i cili ka qenë i ekspozuar në luftën kundër koronavirusit.

Vendimi është marrë në mbledhjen e sotme të qeverisë.

Shtesat në fjalë, të aprovuara nga qeveria e Kosovës janë për muajin korrik dhe gusht.

Ministrja e Financave, Hykmete Bajrami tha se janë përcaktuar qartë kriteteret për mjekët dhe infermierët të cilët janë marrë direkt me trajtimin e pacientëve me COVID-19.

Ajo bëri të ditur se  mjetet do të merren në muajin gusht,  në formë retroaktive për dy muajt.