Të gjithë bëjnë ndonjë koment sarkastik herë pas here, dhe ata që identifikohen si sarkastikë nga natyra nuk mund të mos e bëjnë këtë humor verbal, Sarkazma mund të jetë një biletë e shpejtë për t’u keqkuptuar prej të tjerëve, por nuk është domosdoshmërisht një tipar i keq i personalitetit. Ka shumë gjëra pozitive kur ke një personalitet sarkastik.

Studimet tregojnë se sarkazma është shenjë e një shëndeti të mirë mendor. Ajo të ndihmon të përzgjedhësh miq, sepse këta duan që të rrethohen nga njerëz që kuptojnë dhe vlerësojnë sensin e tyre të humorit.

Një studim i kohëve të fundit zbuloi se komentet sarkastike janë shenjë krijueshmërie, si dhe mendimi abstrakt.

Studimet tregojnë gjithashtu se trurit i duhet të punojë më shumë për të përpunuar një thënie sarkastike, prandaj njerëzit e tillë kanë tru më të mprehtë.

Sarkazma luan gjithashtu një rol në aftësitë e mbijetesës në shoqëri. Sarkazma është pjesë e sjelljes njerëzore, kështu që sa më shumë të identifikoheni me të, aq më mirë. 

/www.mekuliPress.com/  – Shpërndaje dhe Pëlqeje gazetën MekuliPress