Për herë të parë në 19 vjet, një ekip shkencëtarësh ka zbuluar një lloj të ri të virusit HIV. Virusi është pjesë e versionit të Grupit M të HIV-1, e njëjta familje e nën tipeve të virusit që fajësohet globalisht për sëmundjen e HIV, sipas Abbott Laboratories, i cili kreu studimin së bashku me Universitetin e Misurit, në Kansas City.

Gjetjet u botuan të mërkurën në Gazetën e Sindromave të Munguara. HIV ka disa nën tipe të ndryshme, dhe si viruset e tjera, ai ka aftësinë të ndryshojë dhe të tjetërsohet me kalimin e kohës.

Kjo është shtresa e parë e re e grupit HIV e identifikuar që nga udhëzimet për klasifikimin e nën tipeve që u krijuan në vitin 2000.

“Mund të jetë një sfidë e vërtetë për testet diagnostikuese,” tha Mary Rodgers, një bashkë autore e raportit dhe një shkencëtare kryesore në Abbott.