24 Prilli shënon Ditën Ndërkombëtare të Librit dhe të Drejtave Autoriale, njofton MekuliPress.com

Është bërë traditë në Kosovë që për nder të kësaj date të organizohen aktivitete që lidhen me rëndësinë e librit.

Kjo datë ishte përzgjedhur në vitin 1995, por kishte filluar të shënohet nga viti 2003.

Në këtë synohet sensibilizimi që çdoherë njerëzit të jenë të kujdesshëm ndaj librit.