Twitter po shikon një model abonimi, ka konfirmuar Jack Dorsey.

Lajmet pasojnë thashethemet në lidhje me një version të paguar të Twitter pasi një post i lirë pune në kompani ishte postuar për një inxhinier softuerësh për të punuar në një platformë abonimi të koduar “Gryphon”.

Pas vëmendjes së mediave, kërkesa për punë u ndryshua për të hequr përmendjen e Gryphon.

Dorsey tha që kompania ka të ngjarë ta testojë atë këtë vit, por se ka një “bar të vërtetë të lartë kur ne do t’u kërkojmë konsumatorëve të paguajnë për aspektet e Twitter”. Ai nuk tregoi se cilat mund të jenë ato aspekte.

87 % e të ardhurave të kompanisë vijnë nga reklamat. Në vitin 2019, të ardhurat e saj vjetore ishin 3.46 miliardë dollarë, por kompania raportoi vetëm një fitim për herë të parë në 2018.

Një burim anonim duke folur për Wall Street Journal gjithashtu tha që Twitter po eksploron një gamë të opsioneve që do të ishin shtesa në reklamën e saj biznes në vend se ta zëvendësojë atë plotësisht.

Një veprim i tillë vjen pas incidentit më të madh të sigurisë në historinë e Twitter, kur llogaritë e përdoruesve të profilit të lartë, të verifikuar, përfshirë Elon Musk, Bill Gates, Joe Biden, Barack Obama, Kanye West dhe Jeff Bezos, u morën përsipër për të promovuar një Bitcoin scam.

Shkelja ndodhi pasi punonjësit me qasje në sistemet e brendshme që mund të merrnin përsipër llogari u paguan nga hakerët.