Në komunën arbëreshe të San Giacomo di Cerzeto, të cilën vendasit e quajnë Sënd Japku, një grup grash artiste dhe intelektuale kanë marrë një iniciativë në kujtim të dramaturgut të parë me origjinë shqiptare, që shkruajti në arbërisht, Francesco Antonio Santori (1819-1895).

Zonjat e përfshira në projekt, kanë shkruar vargje të njohura të Santorit në shkallat e qytezës, ku ai ushtroi edhe funksionin si klerik, famullitar i zonës. Për realizimin e projektit që e publikoi studiuesi Franacesco Marchiano, u kujdes Elisabeth D’Elia, një aktiviste e njohur në projektet kulturore arbëreshe dhe miket e saj artiste.