Viola Von Cramon shkoi në Hagë dhe takoi disa udhëheqës të Gjykatës Speciale.

Por ky veprim i raportueses për Kosovë në Parlamentin e Evropës , zgjoi kritika të ashpra në Kosovë, për ndërhyrje në drejtësi.

Vet Cramon një gjë të tillë e mohoi kategorikisht.