Forcar speciale të policisë që dje janë duke e ruajtur zëvendëskryeministrin e Malit të zi, Dritan Abazoviq, raportojnë mediat në Podgoricë.

Epilogu i ballafaqimit të fundit kriminal, në të cilin Zoran Ashanin u vra në Mojkovac, është arrestimi i të dyshuarit dhe bashkëpunëtorit dhe informimi i policisë se anëtarët e klanit kriminal Kavaç planifikuan ta vrisnin Abazoviqin, për shkak të arrestimit të fundit të njërit të bosëve të tyre, Sllobodan Kashçelan.

Abazoviq është ruajtur nga forcat speciale që prej ditës së djeshme, dhe ai nuk ka dashur të komentojë për gjithçka që lidhet me këtë përplasje kriminale dhe kërcënimet ndaj tij, shkruan Vijesti.

Gazeta shkruan se në pjesën e komunikimit të përgjuar, policia zbuloi se i arrestuari Goran Pantoviq (43 vjeç) tha në një bisedë me një anëtar të klanit kriminal Kavaç: “Kur ta vrasim ​​(Zoran) Ashaninin, atëherë ne do të mbarojmë punë edhe (Dritan) Abazoviqin sepse e arrestuan shefin”.

Është deklaruar se bisedat janë në posedim të policisë dhe plani për likuidimin e Abazoviqit pretendohet se u pranua në inspektorat nga një prej të arrestuarve nga ky grup kriminal.

Pantoviq, një i dyshuar në vrasjen e Ashaninin (65 vjeç) në Mojkovac, u arrestua dje.

Sipas informacionit jozyrtar nga Vijesti, pas informacionit në lidhje me kërcënimin e mundshëm të koordinatorit të shërbimeve të sigurisë, Abazoviq u zhvendos shprehimisht nga Herceg Novi të dielën, ku ai ishte për një vizitë zyrtare.

Goran Pantoviq nuk donte të fliste për vrasjen e Ashaninit dje para prokurores së lartë Milica Rmandiq.

Prokurori Rmandiq i tha Vijestit se i dyshuari mbrojti veten në heshtje, pas së cilës ajo urdhëroi ndalimin e tij. Velimir Ljujiq (66 vjeç), i dyshuar për ndihmën që ia dha Pantoviqit pas vrasjes, u paraburgos po ashtu.

Ai pretendoi në Prokurorinë e Lartë të Shtetit se nuk dinte asgjë për likuidimin e bashkëqytetarëve të tij dhe se ai vetëm e kishte çuar Pantoviqin në një vendbanim.

I dyshuari për vrasjen e pronarit të motelit Mojkovac “Kërstaç” u arrestua në një restorant në fshatin Kovren.

Për shkak të informacionit se njerëzit e Kavaçit po planifikojnë likuidimin e zëvendëskryeministrit, Abazoviq është ruajtur nga forcat speciale të armatosur me armë me tyta të gjata që nga e diela.

E përditshmja nga Podgorica kujton se Abazoviq u kërcënua nga klani kriminal Kavaç edhe pas zgjedhjeve parlamentare në vitin 2020, pasi ai refuzoi të takohej me ta.