Google dhe Apple kanë njoftuar një bashkëunim për një projekt për të gjurmuar të infektuarit me koronavirus, që mund të ndihmojë qeveritë e botës. Në maj gjigandët e teknologjisë do të bëjnë aktiv instrumentet e duhura për zhvilluesit dhe kompanitë që po hartojnë aplikacione, në të gjitha institucionet botërore, të cilat do të lejojnë “ndërveprimin midis pajisjeve Android dhe iOS”. Nëpërmjet tyre do të bëhet e mundur një platformë që ndjek të infektuarit nëpërmjet Bluetooth.

“Ne jemi të bindur se kurrë nuk ka pasur një kohë më të rëndësishme për të punuar së bashku në përpjekjen për të zgjidhur një problem urgjent global”, shpjegoi Google dhe Apple.