Kamala Harris, është gruaja e parë Amerikane me ngjyrë që u bë Zëvendës Presidente e Azisë së Jugut,

Fitorja për krijimin e historisë së senatorit të Kalifornisë përfaqëson gjithashtu miliona gra në demografikë – shpesh të neglizhuara, të nënpërfaqësuara historikisht dhe të injoruara sistematikisht – të cilat tani janë përfituesit e asaj fuqie të re për herë të parë në historinë e 200 viteve të vendit .

Fitorja e Harris dhe e Presidentit të zgjedhur Joe Biden siç projektohet nga CNN, arrin disa ditë pas një numërimi të zgjatur të votave që reflekton një elektorat të ndarë thellësisht.

Triumfi i Harris, në veçanti, shënon një pikë të lartë në karrierën e saj.