Një copë mesjetare e shahut që ka munguar për gati 200 vjet është vendosur në ankand për më shumë se 1 milion euro.

Familja në zotërim të copës së çmuar e kishte mbajtur atë për 50 vjet përpara se të zbulonte se ishte një nga pjesët e humbura të Lewis Chessmen, raporton insajderi.

Chessmen Lewis – një rrangull me 93 objekte – u zbulua në vitin 1831 në Isle, raporton revista “Time”.

Sidoqoftë, në kohën e zbulimit të tyre, mungonin pesë copë – një kalorës dhe katër gardianë. – Shpërndaje dhe Pëlqeje gazetën MekuliPress