“Ne nuk do të dorëzohemi kurrë
4 qershor 1940. DHoma e Ulët e Parlamentit.

Pas evakuimit në Dunkirk, Churchilli qetëson euforinë e kombit dhe forcon vendosmërinë e tij. MekuliPress ju sjellë një fjalim të papërsëritshëm Churchillit drejtuar kombit për të qëndruar të fortë e të pathyeshëm në luftën kundës nazizmit gjerman:

“Edhe pse pjesë të mëdha të Europës dhe shumë shtete të vjetër e të famshëm kanë rënë apo mund të bien nën mbërthimin e Gestapos, dhe të gjithë aparatin e urryer të sundimit nazist, ne nuk do të luhatemi apo shembemi. Do të shkojmë deri në fund, do të luftojmë në Francë, do të luftojmë në dete dhe oqeane, do të fitojmë me vetëbesim në rritje dhe forcë në rritje në ajër, do të mbrojmë ishullin tonë, cilado qoftë kostoja, do të luftojmë në plazhe, do të luftojmë në vendet e zbarkimit, do të luftojmë në fusha dhe në rrugë, do të luftojmë në kodra; nuk do të dorëzohemi kurrë”. /MekuliPress.com/ 
Shpërndaje dhe Pëlqeje MekuliPress