Masat e fundit të Francës për të frenuar përhapjen e koronavirusit të ri “mund të mos jenë të mjaftueshme”, sipas Presidentit të Shoqatës Franceze të Sëmundjeve Infektive, i cili beson se vendi do të shkojë në bllokim kombëtar shumë shpejt.

Presidenti Emmanuel Macron ka rezistuar në vendosjen e kësaj mase në vend. Në vend të kësaj, kufijtë janë mbyllur për vendet jashtë Bashkimit Europian dhe ata që hyjnë në Francë nga BE tani kanë nevojë për një test negativ PCR.

Po ashtu, po zbatohet me forcë orari i mbylljes gjatë natës dhe qendrat e mëdha tregtare janë dashur të mbyllen.

Masat janë parë të buta në një javë në të cilën qeveria dukej se po përgatitej të lëshonte urdhra të rinj për qëndrimin në shtëpi.

“Ekziston një shans shumë i kufizuar që kjo të jetë e mjaftueshme”, tha për Euronews Pierre Tattevin, i cili është gjithashtu shefi i departamentit të sëmundjeve infektive në Spitalin Universitar Rennes.

“Ne ndoshta do të duhet të shkojmë në një bllokim në ditët në vijim, është pothuajse e pashmangshme.”

Për mbylljet e kufijve, Tattevin thotë se ato mund të ndihmojnë, pasi “për momentin Franca është midis vendeve me përqindjen më të ulët të variantit të ri, por mund të mos jetë e mjaftueshme”.

“Kyçja do të jetë e përshtatshme shumë shpejt, përveç nëse numrat zvogëlohen në ditët e ardhshme, por është shumë e pamundur”, tha Tattevin.