Një burrë që dashuron si një grua bëhet skllav; një grua, megjithatë, që dashuron si një grua bëhet edhe më perfekte.

– Friedrich Nietzsche

Friedrich Wilhelm Nietzsche (15 tetor, 1844 – 25 gusht, 1900) ishte filozof, kritik kulturor, poet dhe studiues i filozofis greke. Në moshën 24 vjeçare ai kishte arritur të bëhej drejtues i departamentit të filologjisë klasike në Universitetin e Bazelit, në vitin 1869. Puna e tij ka ushtruar një ndikim të thellë në filozofinë perëndimore. /MekuliPress.com/ 
Shpërndaje dhe Pëlqeje MekuliPress