Përderisa mund të kemi përvoja të shumta në jetë, pa dyshim shtatzënia është një prej periudhave më unike që ka të bëjë me një ndryshim shumë të madh fizik.

Shumë prej nënave tentojnë të ruajnë gjakftohësinë në këtë periudhë për shkak që të mos ndikojnë tek bebet e tyre.

Pa marrë parasysh zhvillimeve në shëndetësi, ajo që ndodh me jetën në bark mbetet ende një mister i madh.

Sipas Heloisa Brudnieëski, një specialiste në gjinekologji dhe obstetrikë, dihet se foshnja merr hormonet nga nëna por nuk mund të përcaktohet nëse ai vërtet i ndjen këto ndryshime.

 

Por, në të shumtën e rasteve, kur nëna është e mërzitur, ajo liron hormone që çojnë në ndryshimin e rrahjeve të zemrës dhe presionin e gjakut.

Claudio Basbaum, specialist në Gjinekologji thotë se mund të atribuohen efektet e dëmshme në ‘’ndërgjegjen e foshnjës’’.

Po ashtu, ai shton se jeta e lumtur në bark mundësohet nga gjendja emocionale dhe fizike e nënës.