Disa shenja jetojnë sipas idealeve dhe, ndonjëherë dhe në raste ekstreme, madje janë të gatshëm të vdesin për to. Ata janë individë që kanë një aftësi dhe prirje të veçantë për të përqafuar kauza të mëdha dhe vlera të mëdha. Ata nuk kanë frikë nga emocionet, përkundrazi, ata do të ishin të sëmurë pa to. Ata kanë një shtysë të madhe dhe guxim të madh në realizimin e ideve të tyre pavarësisht nga fatkeqësitë, vështirësitë dhe keqkuptimet që hasin shpesh, për shkak të betejave të tyre.

Këto janë shenja që ndonjëherë vënë edhe jetën e tyre private dhe familjare në rrezik, sepse idealet shpesh thithin të gjitha energjitë e tyre.

1) Shigjetari

Janë kalorës të idealit, një shenjë shumë e mençur, e dashuruar me drejtësinë, e aftë të luftojë për ta rikthyer atje ku është në rrezik. Mbron të dobëtit, qëndron në krah të më të rrezikuarve, lufton për barazi, bën beteja të mëdha për qasjen e publikut në të mirat e zakonshme. Me pak fjalë, një person 100% idealist. Dhe kush nuk është i gatshëm ta ndjekë, nuk e do sa duhet, të paktën në kokën e Shigjetarit. Për më tepër, shenja është aq autonome dhe e pavarur sa që preferon të jetë vetëm sesa e rrethuar nga njerëz pa guxim.

2) Peshqit

Shenjë shumë e thellë, shumë e pasur në një nivel shpirtëror, e aftë të ndiejë dhe transmetojë emocione të mëdha. Ndjen thellë në veten e tij çdo padrejtësi. E koncepton veprimtarinë e vet profesionale si një fakt ideal, sakrifikon veten për shoqërinë dhe është gati të durojë një përpjekje të madhe. Kur merr një detyrë, e mbart atë deri në fund, beteja e vet gjithmonë merr një konotacion të lartë, të vlerave për të mbrojtur. Pak rëndësi ka nëse është autonomia, dinjiteti i punës apo e drejta e gjithsecilit për të pasur një pagë të drejtë: angazhimi do të jetë i njëjtë.

3) Gaforrja

Një shenjë tjetër që jeton në ideale dhe për idealet. Me Gaforren, gjithçka bëhet çështje idealesh: si historia e saj e dashurisë, puna, madje edhe një takim me miqtë apo një natë në kinema. Shenja percepton emocione në një nivel shumë të thellë dhe ndonjëherë për këtë arsye nuk kuptohet plotësisht nga ata që e rrethojnë. Për shembull, nuk e pranon ndihmën sepse beson se duhet të ecë me këmbët e veta edhe me koston e sakrificave të pabesueshme. E gjithë kjo sepse, mbase, beson se vetë-realizimi vjen i pari. Një përzierje vlerash dhe kokëfortësie.

4) Demi

Shenja ka ideale të larta të drejtësisë shoqërore dhe harmonisë me natyrën. Mundohet ta organizojë jetën e vet në një mënyrë të tillë që të mos prishë këto ekuilibra. Një dietë që respekton stinët, zvogëlimin e përdorimit të plastikës në shtëpi, respekt të rreptë për mjedisin dhe ekosistemet: këto janë rregullat e shenjës. Dhe pastaj ka, midis idealeve të veta, atë të një jete të matur, pa teprime dhe humbje.

5) Bricjapi

Një tjetër shenjë që ka një ideal të lartë të drejtësisë dhe jeton duke u ushqyer me të. Ajo kujdeset aq shumë për rregullat dhe ligjet, saqë mendon se duhet të zbatojë këto modele edhe kur është me partnerin. Për shembull, nëse ai hedh një letër në tokë ose bën një shkelje të vogël të kodit të autostradës, zemërohet shumë, duke besuar se të gjithë, në mënyrën e tyre të vogël, kanë detyrën morale të kontribuojnë në respektimin e ligjeve dhe, për këtë arsye, në realizimin e një urdhëri.