Hong Kongu tërhoqi rreth 56 milionë vizitorë një vit para pandemisë, dhe tani destinacioni popullor po ndërmerr hapa të rëndësishëm për të rifituar turistët pas më shumë se dy vitesh mbyllje.

Vetëm disa ditë pasi hoqi kërkesën e detyrueshme të karantinës së hoteleve, Hong Kongu ka konfirmuar planet për të dhuruar gjysmë milioni bileta ajrore në një përpjekje për të nxitur turizmin.

Një zëdhënës i Autoritetit të Aeroportit të Hong Kongut tha se 500,000 biletat, me vlerë rreth 254.8 milionë dollarë, do të dhuroheshin për vizitorët globalë.